Girona, temps de flors 2016

25/04/2016

La primavera ha arribat i com cada any pel mes de maig, la ciutat de Girona s’engalana per oferir als visitants un espectacle floral màgic. Del 7 al 15 de maig tindrà lloc el 61è Festival “Girona, Temps de Flors” i alguns carrers i monuments de la ciutat, especialment al Barri Vell, s’ompliran de flors de tots colors durant dues setmanes.

“Girona, Temps de Flors” és una exposició floral que es va celebrar per primera vegada l’any 1955 a l’església de Sant Domènec. Anys més tard, a la dècada dels 90, l’Ajuntament va decidir ampliar l’exposició de tal manera que hi poguessin participar tots els veïns que ho desitgessin. D’ençà de llavors, durant el festival, els monuments del Barri Vell s’omplen de flors i, darrerament, algunes de les cases senyorials d’aquesta zona també hi participen guarnint els seus patis i obrint les seves portes per tal que els visitants puguin gaudir d’aquest espectacle floral. Actualment, el festival atrau a milers de visitants de tot arreu que es queden bocabadats amb la majestuositat dels ornaments florals i amb el sentiment de germanor que es respira pels carrers gironins gràcies als centenars de voluntaris que, de manera desinteressada, treballen de valent per oferir la millor imatge de Girona durant aquestes dues setmanes.

Durant aquesta edició del festival “Girona, Temps de Flors”, el visitant no només podrà gaudir de la bellesa dels carrers guarnits, sinó també de nombrosos concerts, projeccions i exposicions. La inauguració del festival tindrà lloc el divendres 6 de maig a les 18 hores i, des d’aleshores, el visitant podrà assistir a diversos esdeveniments que tindran lloc arreu de la ciutat.

Durant el Festival “Girona, Temps de Flors”, es podran visitar gratuïtament diversos indrets gironins que formen part del patrimoni històric i cultural de la ciutat i que, durant la resta de l’any, romanen tancats al públic o bé s’han de visitar previ pagament d’entrada. Per començar, recomanem visitar la joia arquitectònica i cultural de Girona, la Catedral de Santa Maria. Rodejat de flors i amb unes espectaculars escales desbordants de tots colors, aquest temple religiós captivarà tota la nostra atenció des del primer instant. D’altra banda, es poden visitar també edificis tan singulars com els Banys Àrabs, l’edifici de les Sarraïnes, la Torre Gironella i els Jardins dels Alemanys. Tots aquests edificis històrics són restes del ric patrimoni històric i cultural de la ciutat de Girona que es transformaran completament gràcies als muntatges florals més espectaculars i creatius de tot el Festival i ens aproparan al passat de la ciutat des d’un punt de vista artístic.

Durant el primer cap de setmana, els dies 7 i 8 de maig, el visitant podrà visitar el Mercat de les flors, el Mercat de la Lleona, la Fira setmanal d’art i la Fira de productes artesanals Santa Clara. A més, el dia 7 de maig, tindrà lloc el taller “Veus amb ritme?” a càrrec de l’artista Michèlle Alderete a la Sala d’actes del Centre Cívic del Barri Vell-Mercadal. Aquesta activitat està dirigida a cantants amb coneixements bàsics sobre tècnica de la veu que estiguin interessats en la música a cappella moderna. Quant als concerts d’aquest primer cap de setmana del festival, al meravellós pati del Centre Bonastruc ça Porta hi trobarem actuacions de gratuïtes ofertes per diferents cors d’arreu del país i el dia 8 de maig a les 18 hores podrem gaudir del grup holandès The Junction que farà un concert gratuït.

La setmana del 9 al 16 de maig, es celebraran una gran quantitat de concerts i es realitzaran alguns tallers creatius en diversos indrets de la ciutat. Un d’aquests tallers tindrà lloc els dies 10 i 11 de maig al Centre Cívic Onyar i té com a objectiu guiar als assistents durant la creació de peces florals incorporant nous materials. Dels diferents concerts als quals es pot assistir, cal destacar l’actuació del Cor Jove del Conservatori de Girona, que se celebrarà el dia 9 de maig al Pati de la Diputació de Girona i l’actuació del grup gironí Metderband.

Durant el darrer cap de setmana, els dies 14 i 15 de maig, es podran visitar de nou els diferents mercats ambulants temàtics que s’instal·len a la cuitat durant aquestes dues setmanes i tindran lloc els concerts de Girona Banda Band i del quartet Mèlt, guanyadors de la tercera edició de l’exitós programa televisiu Oh Happy Day de TV3.

Amb motiu del festival “Girona, Temps de Flors”, un bon grapat d’establiments de restauració i oci nocturn adherits a l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona oferiran menús, tapes, dolços, postres i altres especialitats en les quals les flors tindran un paper molt important. Els establiments de restauració i oci nocturn que participen en aquestes dues campanyes anomenades “Gastroflors” i “Flors de Nit”, presentaran una oferta gastronòmica molt creativa i variada gràcies a la qual el visitant podrà degustar diverses especialitats amb les flors com a protagonistes.

Per arribar a Girona durant els dies del festival, es recomana als visitants agafar el transport públic i evitar els desplaçaments amb vehicle privat. Normalment, molts turistes decideixen apropar-se a la ciutat en cotxe per passar-hi el dia i això ocasiona problemes d’aparcament i de trànsit dens a les entrades i sortides de la ciutat. Si decidiu arribar a Girona en tren, podeu beneficiar-vos d’un 35% de descompte en tots els bitllets dels trens AVE i AVANT des de qualsevol punt de l’Estat (no per als trens internacionals) i també en els bitllets de les línies de Rodalies. Per gaudir d’aquest descompte, només heu d’accedir a la pàgina web del Festival “Girona, Temps de Flors” i seguir el passos que allà s’hi indiquen.

Per tal d’estar al dia de tots els esdeveniments que tindran lloc al Festival “Girona, Temps de Flor”, us podeu descarregar gratuïtament l’aplicació oficial per a mòbils de l’Ajuntament de Girona, anomenada Gironain, on podreu trobar tota la informació actualitzada respecte als diferents actes i esdeveniments que es duran a terme a la ciutat, promocions, locals de restauració, comerços, etc.

El Festival “Girona, Temps de Flors” és, sense cap mena de dubte, l’esdeveniment més internacional de la ciutat de Girona. No us perdeu l’oportunitat de gaudir d’aquesta mostra floral que us aproparà al patrimoni històric i cultural d’aquesta ciutat en tot el seu esplendor.