La Premsa Hotel Rural

12/05/2016

Avui us descobrim una petita joia d’hotel i restaurant, situat a la vila de sal de Cardona (Bages). El nom de La Premsa Hotel Rural és fruit de la important producció d’oli, que va estar en funcionament des de principis del segle passat fins l’any 1980. L’edifici, avui format per la unió de dues cases diferenciades però connectades, estava situat al peu del camí que unia Cardona amb Manresa i Vic des d’abans de l’any 1000. Com passa amb la majoria de cases pairals, la finca es va construir i rehabilitar en diferents fases i per això avui hi conviuen voltes i arcs d’origen medieval amb obertures renaixentistes i elements decoratius més moderns, alguns del segle XX. Avui, el molí d’oli presideix la planta baixa de l’hotel rural.

La cuina de La Premsa Hotel Rural és una cuina d’autor amb arrels tradicionals. La Premsa presenta una gastronomia de temporada, inspirada en els productes frescos del país i en l’alimentació mediterrània de mar i muntanya. Alhora, ha aconseguit estar a l’abast de totes les butxaques amb l’objectiu que qualsevol persona o família pugui gaudir de les seves especialitats.

La seva gastronomia no es pot entendre sense els lligams que la uneixen amb l’oli i el vi. Per això procura lligar els seus plats amb aquests productes i compta amb una carta de vins seleccionada especialment per a les cartes de cada temporada. El celler és un dels grans luxes amb què compta el restaurant, ja que és on els clients poden escollir el vi per al seu àpat o senzillament fer-hi una copa.

La Premsa compta amb un espai reservat per a esdeveniments privats, des de presentacions fins a festes en petit comitè. És un espai independent amb totes les prestacions necessàries per a qualsevol tipus d’acte, amb el gran valor afegit del tracte especial i la privacitat. A més, La Premsa Hotel Rural organitza periòdicament cites especials amb la gastronomia i la cultura com tasts de vins, maridatges, sopars temàtics, tertúlies o cicles de música.

Més informació: Hotel Rural Restaurant La Premsa