Marisqueria Gil’s

10/07/2015

Ha passat un quart de segle des que en Gil i la Rosi varen decidir deixar-ho tot per dedicar-se a la restauració i obrir el seu propi ‪‎restaurant‬ a ‪‎Banyoles‬ (‪‎Pla de l’Estany‬). Els inicis varen ser molt durs. El que en un principi als seus amics i familiars els hi va semblar una bogeria es va convertir en un èxit, que assoleix ja 28 anys.

L’especialitat és la “Mariscada Gil’s”, un plat que es manté des del primer dia que es va obrir aquest establiment. Tot el ‪‎peix‬ i ‪‎marisc‬ està cuinat a la planxa, és per això que si d’alguna cosa ha de presumir aquest establiment és del seu ús de la planxa, en el que estan especialitzats.

Al marge de tot això, a la ‪‎Marisqueria Gil‬’s també es va incorporar en Mario, que s’encarrega d’un tipus de cuina més actual que ens descobreix plats com el ‪‎foie‬ mi-cuit, la mousse d’escalivada amb ‪‎anxoves‬ de l’escala…

També disposen d’una extensa carta de ‪‎postres‬ pels més llaminers, dels quals es cuida la Sònia, filla dels propietaris, que ja voltava pel restaurant des de ben petita, quan els seus pares varen obrir.

En Gil i la Rosi han aconseguit convertir el seu restaurant en un punt de trobada pels amants del marisc i el peix, transmetent aquesta passió de les coses ben fetes a la seva filla Sonia i al seu gendre Mario que porten temps seguint la mateixa estela, intentant millorar dia a dia i que tenen la intenció de continuar la trajectòria aconseguida en aquest establiment.

‪‎Menú‬ diari 17’85 €
‪‎Mariscada‬ Gil’s 50 €

Més informació: Marisqueria Gil’s