Antigament era plat de festa, gairebé exclusiu de Nadal i dates senyalades, a l’abast de la gent ben estant i dels pagesos que es reunien per degustar-la normalment guisada.
Avui, la cosa ha canviat, ha deixat de ser un plat exclusiu i en retrocés, per convertir-se en un plat estrella en un grapat de restaurants de la nostra geografia, ja sigui com a esmorzar de forquilla o en un bon dinar. L’oca, feta a la cassola, guisada, ja sigui amb verdures, amb peres o amb bolets, cada dia té més adeptes que saben apreciar la seva carn, fina, ferma i sorprenentment gustosa…
Un dels millors llocs per degustar-la és sens dubte el restaurant Ca La Cinta de l’Alou, al Lluçanès (Osona), envoltat de paratges de pastura, boscos de pins i rouredes. En un ambient rural, aquest restaurant familiar de cuina eminentment tradicional, l’ha convertit en el seu emblema. Realment mereix ser degustada, sense gaires floritures i en un ambient d’abans, el seu gust atrapa al bon gourmand.
Més informació: Ca La Cinta